Érettségi

2024.05.06. 11:35

Antigoné és Ady is előkerült az idei érettségin: mondjuk, mit lehet tudni eddig

Kódexek, Ady és Antigoné is előkerült az írásbeli első részében. Több mint 75 ezer diák ragadott tollat a mai napon, és kezdte meg az érettségi feladatsor kitöltését.

Kemma.hu

Az Eduline.hu tájékoztatása szerint az idei tesztben a diákoktól számonkérnek többek között memoritereket, egyéb irodalmi alkotásokat, korstílusokat és műfajokat is. Feltűnik a feladatlapban az Antigoné és Ady Endre, a diákoknak pedig egy lyukas szöveges feladatként többek között ki kell egészíteniük egy kapott költeményt, valamint szereplők nevei alapján meghatározni egy adott mű címét, műfaját és annak szerzőjét. A diákoknak összesen 240 perc áll rendelkezésre, hogy kitöltsék a magyar érettségi feladatsort.

A Bárdos László Gimnáziumban izgatottan várták a diákok, hogy kezükbe vegyék az idei első érettségi feladatsort
A Bárdos László Gimnáziumban izgatottan várták a diákok, hogy kezükbe vegyék az idei első érettségi feladatsort
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Több mint 75 ezren vágtak bele a magyar érettségi feladatsorba

Az MTI tájékoztatása szerint magyar nyelv és irodalomból középszinten 1146 helyszínen 73 472, emelt szinten 57 helyszínen 2066 vizsgázó tesz érettségit, amely 9 órakor kezdődött. A magyar nyelv és irodalom középszintű írásbeli vizsgája 240 percig tart. A vizsgázóknak két feladatlapot kell megoldaniuk: az elsőre 90, a másodikra 150 perc áll rendelkezésükre. Az I. feladatlap egy szövegértési-nyelvi és egy irodalmi feladatsort tartalmaz. A vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be a feladatok megoldására.

Matematikával, majd szerdán történelemmel folytatódnak az érettségi feladatsorok
Matematikával, majd szerdán történelemmel folytatódnak az érettségi feladatsorok
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

A diákok holnap a matematikai tudásukat csillogtathatják meg

A következő napon, május 7-én, kedden matematikából középszinten 69 047-en, emelt szinten 6616-an érettségiznek.

Május 8-án, szerdán történelemből középszinten 68 802, emelt szinten 7679 diák vizsgázik.

Ezután az idegen nyelvi vizsgák következnek: május 9-én, csütörtökön angol nyelvből középszinten 34 491-en, emelt szinten 20 821-en; május 10-én, pénteken német nyelvből középszinten 7772-en, emelt szinten 2332-en érettségiznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában