T-Bike

2024.05.06. 15:44

150 millióért kapott Tatabánya 50 biciklit

Százötven milliós beruházást adtak át délelőtt a Béke parkban. A közösségi kerékpáros rendszer, a T-Bike programjában 25 elektromos rásegítésű is van.

Kemma.hu

Hat állomásos közösségi kerékpáros rendszert (T-Bike) adtak át a Béke parkban május 6-án.

T-bike átadó Tatabányán
A T-bike biciklik elindultak az első útjukra
Fotó: Zetovics Márió

A projekt keretében 50 kerékpár vehető igénybe, ebből 25 elektromos rásegítésű bicikli - gondolva az idősebbekre is. A beruházás 150 millióból valósult meg. Szücsné Posztovics Ilona polgármester elmondta, a közösségi kerékpárrendszer csaknem 60 éves múltra tekint vissza, a világ első kerékpármegosztó rendszerét 1965-ben adták át Amsterdamban. Hollandia fővárosa után a 2000-es évekig váratott magára a közösségi kerékpározás. Ma már elterjedtek, hazánkban is. 

T-bike Tatabányán
Ötven biciklit kaptak a tatabányaiak
Fotó: Zetovics Márió

A tatabányai fejlesztés egy nagyobb, levegőminőség javítását célzó projekt része, melyben 8 régió 10 településén valósítanak meg beruházásokat – ismertette a városvezető. Hajdu Gergely üzemeltető és Fóti Gábor, a Telekom Zrt. képviselője is részt vett a tájékoztatón.

T-bike: lesz napi- és hetijegy is

Május végéig 500 forintos napijegyért kipróbálható a közbringa rendszer. Az éles üzem június 3-tól indul. A napijegy megváltása mellett óránkénti díjat számolnak majd fel. Az első fél óra díjmentes, utána 500 forint óránként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában