Kézilabda

2024.04.23. 09:00

Magabiztos teljesítményt nyújtott a Tatai AC

A hazai együttes legyőzte az ózdi kézilabdázókat. A Tatai AC javított múlthéthez képest és meggyőző teljesítménnyel diadalt arattak a játékosaik.

Bottka Szabolcs

A Tata koncentráltan kezdte a mérkőzést, tudták, hogy ha nyerni szeretnének, akkor a múlthéten elkövetett hibáikat ki kell javítaniuk. A kapuban Hermann Ákos újfent brillírozott, elképesztő védéseket mutatott be, ami kulcsfontosságú volt a győzelmük esetében. 12-7-es állástól indult be igazán a tataiak gépezete, még az ózdi taktikázás ellen is megállták a helyüket. 20-12 után a vendégcsapat minden támadásnál levitte a kapusát és hét játékossal vezették az offenzívát. Az 50. percben a hazai együttes tíz pontra tornázta fel az előnyét ellenfelével szemben. A vége a Tatai AC irányításával telt, az utolsó percekben képesek voltak fenntartani az előnyüket, esélyt sem hagyva az ózdiaknak. Márton Ádám vezetőedző szerint egy nagyon fontos győzelmet aratott a csapata, de továbbra is nehéz helyzetben vannak. Meglátása alapján a jövő heti meccs sokkal nehezebb lesz, de mindent meg fognak tenni a siker érdekében. 

A hazai együttes legyőzte az ózdi kézilabdázókat. A Tatai AC javított múlthéthez képest és meggyőző teljesítménnyel diadalt arattak a játékosaik.
Megvédte hazai pályáját a Tatai AC
Forrás: TAC Férfi kézilabda csapat/Facebook

Férfi kézilabda, NBI./B, 26. forduló

Tatai AC - ÓAM-Ózdi KC 38-20 (20-12)

Güntner Aréna, Tata, 60 néző, vezette: Csányi T., Tóth D.

Tata: Hajós, Hermann (kapusok), Tass 7 , Sárosi 6 , Nkousa 5,  Kiss 5,  Valler 4, Körtélyesi 3, Molnár 3, Kretz 2, Zwickl 1, Gajdos 1, Katus 1, Zatureczki, Huber. Vezetőedző: Márton Ádám

Ózd: Nagy, Konyicsák (kapusok), Kecskés 8, Zelei 7, Molnár 5, Skoda 3, Csépányi 2,Péter 2, Kovács 1, Kiss 1, Bárdos. Vezetőedző: Kocsis Csaba

Eredmény alakulása: 10. perc: 4-2; 20. perc: 11-6; 29. perc: 20-12, 34. perc: 22-14, 50. perc: 31-21.

Hétméteresek: 6/5

Két perces kiállítások: Gajdos (12., 17.), illetve Kovács (27.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában