Itt a vége?

2024.05.06. 16:00

Gyakorlatilag eldőlt a megye kettő bajnoki címe

Nagyon úgy tűnik, hogy öt fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt a legfontosabb kérdés a megye kettőben.

Túri Csaba

A Mocsát (fehérben) az egész szezonban nem lehetett feltartóztatni

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Bár eddig se volt túl valószínű, hogy a megye kettő élén álló Mocsát bárki is befoghatja még az élen, a mostani forduló után ez még inkább igazzá vált. Bár matematikailag még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa, mégis elképzelhetetlen, hogy a mocsaiak 13 pontos előnye (ami a lejátszott mérkőzéseket nézve tíz is lehet) elfogyna. Az első számú üldöző szerepét töltötte be a Környe, ám az Ács otthonában elszenvedett (meglepő) vereség után ők is kiszállhattak a csatából. Eközben az aranyérem fő várományosa köszönte szépen, és gurított egy laza hetest a Tokodnak.

A Mocsa (fehérben) gyakorlatilag megnyerte a bajnoki címet
A Mocsa (fehérben) gyakorlatilag megnyerte a megye kettőt
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Míg múlt héten mindhárom dobogós nyert, ezúttal ez csak a Mocsának sikerült, ugyanis a Dunaszentmiklós bár nem kapott ki, de nyerni sem tudott Piliscséven, annak ellenére, hogy kétszer is náluk volt az előny. Eközben Gyermelyen ismét nagyot húztak a csodaszeres flaskából. A pár hete még az utolsó helyen tanyázó csapat zsinórban már a negyedik győzelmét aratta, és már a tabella 11. helyéig feljöttek. A legnagyobb izgalmak Tardoson voltak, a vendég nagyigmándiak a rendes játékidő letelte után tudtak egyenlíteni.

Mikor dől el hivatalosan is a megye kettő bajnoki címe?

A számok alapján, és az eredmények olyan alakulása folytán már a jövő heti fordulóban hivatalosan is bajnok lehet a Mocsa, de ehhez az kellene, hogy amíg ők nyernek, addig a Környe hazai pályán pont nélkül marad a Tokod ellen. Az utóbbi kimenetelre nagy összegeket nem tennénk, de a listavezető csapat tagjai akkor is örülni fognak, ha "csak" két hét múlva állhatnak fel a dobogó tetejére.

 

Területi II. osztály, 25. forduló

Ászár KSE - Bakonysárkányi SE 3-1 (2-0)

Ászár, vezette: Farkas Péter (Györe F., Vámosi B.)

Ászár: Lengyel - Palotás, Rigó Soha, Polgár (Szednár (25.), Ligeti, Kiss (Somogyi 85.), Verebics, Zséfár (Méhes 82.), Kolonics, Hullám.

Bakonysárkány: Wohl (Hartl 66.) - Merkl M., Ritter (Pirsli 11.), Merkl B., Lakatos, Kokas, Manner, Nagy L., Büki, Wolf, Koncz (Szűcs 60.)

Gólszerzők: Kiss (7., 31.), Palotás (51.), illetve Büki (54.)

Kiállítva: Palotás (57.)

Baj KSE - Csolnoki SZSE 3-2 (1-2)

Baj, vezette: Perge Viktor (Csákány I., Csizi M.)

Baj: Jurassa - Nádolszky (Bugyi 83.), Lounes (Csapucha 59.), Kovács (Pálinkás 78.), Fodor, Hocza, Németh, Számvéber, Bova (Kutak (56.), Antal, Sebestyén (Izing 73.).

Csolnok: Nebehaj - Janosek, Barlangi, Berkeszi, Binder (Vörös 20.), Nagy (Székely 66.), Kalster (Varga 73.), Putnoki, Végh, Gause, Kovács.

Gólszerzők: Számvéber (37.), Sebestyén (55.), Gause (öngól, 74.), illetve Kovács (4., 26.)

Piliscsévi SE - Dunaszentmiklós 2-2 (1-1)

Piliscsév, vezette: Tomacsek Balázs (Tar P., Szolonka S.)

Piliscsév: Mesterházi A. - Simon, Koller, Klányi, Mesterházi Cs., Morecz, Belovai, Kucsera, Gyügyei (Szutor (46.), Szőke, Nagy.

Dunaszentmiklós: Tóth - Búzer, Schmidt M., Dácher, Purgel (Kerekes 70.), Schmidt N., Schmidt D., Kovács, Tóth (Ströcker 80.), Soós (Lőrincz 85.), Boros.

Gólszerzők: Kucsera (37., 79.), illetve Schmidt M. (25., 55.)

Tatabányai Vasas - Gyermely 0-2 (0-1)

Vértesi Erőmű Sporttelep, Tatabánya, vezette: Szajkó Árpád (Kun P., Kalics G.)

Tatabányai Vasas: Szondy (Kővári 46.) - Nyári, Hegedűs, Hérics, Banicz, Tóth (Szabó 65.), Lakatos, Győrfi-Sánta, Vankó, Vajdai, Pech.

Gyermely: Kővári - Huszárovics, Kovács (Gecse 75.), Tóth, Genszki, Soós M., Lévai (Hullár 83.), Grosz, Pap-Kolbert, Soós B., Stréhli.

Gólszerző: Genszki (3., 94.)

Ácsi Kinizsi SC - Környe SE 3-2 (1-1)

Ács, vezette: Somogyi László (Nagy J.)

Ács: Bedő (Kovács K. 43.) - Méri, Szőnyi, Bögi, Kohár (Paulovics B. 92.), Németh, Kertész, Kovács, Szalai (Satu 69.), Király, Tadjer.

Környe: Ténai - Kerék (Bihari 53.), Neszlinger, Zelenai, Stefán, Szerencse, Patyi (Nádudvari Á. 77.), Nádudvari D. Hardi (Mig 46.), Bagosi, Mucsi (Tóth 80.)

Gólszerzők: Méri (32.), Kohár (67.), Németh (89.), illetve Kerék (11.), Bihari (95.)

Kiállítva: Nádudvari D. (79.)

Tokod SE - Mocsa KSE 0-7 (0-5)

Tokod, vezette: Lovas Gábor (Baranyai L., Varga-Nagy J.)

Tokod: Szerepi - Süveges B, Süveges G. (Czompál 81.), Orosz, Bartos (Pásztor 73.), Sárközi, Tóth (Kiss 73.), Ghete, Süveges M., Juhász, Varga.

Mocsa: Pálvölgyi - Szalai, Rácz, Jordán, Venczel, Szabó, Mesterházi, Fehér Balázs, Tóth (Fehér Bence 64.), Bán (Heilman 46.), Bilkó (Kovács 48.)

Gólszerzők: Tóth (16., 38., 41.), Szabó (22.), Mesterházi (45.), Szalai (66.), Kovács (79.)

Tardosi FC-TAC - Nagyigmándi KSK 2-2 (1-0)

Tardos, vezette: Nagygellér Miklós (Janovics Á.)

Tardos: Kaincz - Visnyovszki, Somogyvári, Jakabovics (Takács 57.), Tebele (Minárcsik 66.), Szileszki, Fekete (Gesztesi 73.), Lázár (Mészáros 85.), Suhai, Molnár, Schaffer.

Nagyigmánd: Porcelán - Turi, Hamza, Szalai, Fülöp (Kandorf 66.), Gyökeres (Torma 77.), Buzás, Varga, Müller, Gergye, Zvér.

Gólszerzők: Somogyvári (34.), Minárcsik (77.), illetve Szalai (53.), Hamza (91.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában