Leleplezés

2024.04.17. 15:04

Kocsis Máté megmutatta, hogyan csapja be Pikó András az embereket (videó)

A Fidesz frakcióvezetője szerint hamarosan véget ér a hazugságokra épülő, teszetosza önkormányzás Józsefvárosban.

MW

Pikó András (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP), a VIII. kerület polgármestere felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2024. február 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Pikó András csak kihasználja a Diószegi utcában élő, amúgy is nehéz helyzetben lévő embereket, és valójában esze ágában sincs segíteni rajtuk – jelentette ki a közösségi oldalán a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis Máté emlékeztetett: a polgármester napok óta támadja a kormányt, hogy folytatni kívánja a Diószegi utca megújítását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bővítésén keresztül. Azt állítja, hogy az önkormányzat nem tudja biztosítani az ott élőknek a cserelakást, és azt is állítja, hogy a kormány miatt a kiköltöztetett lakók már nem mehetnek vissza régi otthonaikba sem, hiszen azokat birtokba veszi az egyetem.

A fideszes politikus azonban felhívta a figyelmet egy korábbi képviselő-testületi ülésen készült videóra, amelyen Pikó András vagyongazdálkodási szakembere hallható, amint ismerteti az önkormányzat álláspontját, hogy mi lesz az érintett lakókkal a Dió2030 program megvalósulása esetén. Arról beszél a polgármester momentumos embere, hogy az önkormányzat cserelakásokat fog biztosítani, és hogy az önkormányzatnak nem célja, hogy az ott lakók visszaköltözzenek a felújított lakásaikba.

Valójában tehát Pikó András egyáltalán nem bánná, ha az ott élők kiköltöznének, a telkek nagy részét pedig majd eladná az önkormányzat, és felélnék a kerület vagyonát. De akkor most miért mond mást?

– tette fel a kérdést Kocsis Máté.

A videóban hallhatóan azt is elismerik, hogy valójában az ott lakók sem szeretnének ezekben a házakban maradni. Kocsis Máté szerint felmerül a kérdés:

„Az önkormányzat Dió2030 programjában maguk Pikóék is kiköltöztettek volna 168 családot, de akkor most miért hergelik őket a kiköltöztetés ellen?”

A frakcióvezető szerint hamarosan véget ér a Pikó-féle, hazugságokra épülő, teszetosza önkormányzás, és ha ismét Sára Botond lesz a polgármester, a lakók sokkal jobb körülmények közé kerülnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában