Munkálatok

2024.04.26. 13:03

Elhárították a balesetveszélyt a Szelim-barlangnál

Heteken át forogni fog a kamera a népszerű tatabányai látványosságnál. A stáb tevékenységét megelőzően a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága (DINPI) elvégezte a Szelim-barlangnál a szükségessé vált balesetvédelmi munkálatokat.

Kemma.hu

A DINPI nemrégiben közösségi oldalán közölte, hogy április 26-tól május 10-ig nem, vagy csak korlátozott keretek között lehet majd látogatni a tatabányai Szelim-barlangot. A lezárást filmforgatás és balesetvédelmi munkák miatt vezették be. Hozzátették, hogy ebben az időszakban a Turul-emlékmű, a Turul tanösvény, a Természeti tanösvény, a Szédítő-szikla és környéke továbbra is szabadon látogatható lesz.

Kint jártunkkor már látszódtak a forgatás előkészületei, arra a kérdésre azonban nem kaptunk választ, hogy milyen filmet fognak forgatni az elkövetkezendő időszakban. Annyi azonban biztos, hogy a barlang környezetében autóroncsokat helyeztek el, amelyek a forgatás kellékeinek számíthatnak. 

Hetekig forgatnak majd a Szelim-barlangban
Hetekig forgatnak majd a Szelim-barlangban
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

A bejegyzésben említett munkálatok kapcsán megkerestük a DINPI-t. Csonka Péter az igazgatóság Gerecsei Tájegységének osztályvezetője megkeresésünkre elmondta, hogy a DINPI mint oly sok barlangnak, úgy a tatabányai Szelim-barlangnak is a természetvédelmi vagyonkezelője.

Információink szerint csütörtökön délelőtt el is végezték a szükséges munkákat, a szakemberek eltávolították a kürtőkbe bedőlt fákat, melyek beavatkozás nélkül akár le is eshettek volna a barlang aljára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában