Kemma.hu videó

2024.05.01. 20:07

Majális: Körbetáncolták a májusfát +fotók, videó

Újra megtelt Tatabánya leglátogatottabb pihenőhelye, amely színes programokkal, vásári forgataggal, na és persze a tradícióknak megfelelően különleges májfa állítással várta az kicsiket és nagyokat. A majális ezúttal is számos érdeklődőt vonzott.

Kemma.hu

Ha május 1-je, akkor sör, virsli, vattacukor és lufi. Egyikből sem volt hiány az idei Tatabányai Majálison. A felvonulás után többek között zumba, akrobatikus rock and roll is várta a látogatókat a Csónakázó-tó partja. 

Az idei majális egyik leglátványosabb pontja a májfa állítás volt
Az idei majális egyik leglátványosabb pontja a májfa állítás volt
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Állandó fellépők a majálison

– Szerencsénk volt az időjárással is, szép számmal érkeztek már eddig is a helyiek és környékbeliek – mondta Bartal Vilmos, az esemény szervezője, aki hozzátette, hogy folyamatosan keresik a helyi csoportokat, akiknek lehetőséget szeretnének biztosítani a rendezvényeken.
A színpad előtt kora délután is összegyűltek a kicsik és nagyok, hiszen a Virtus Majorette Sportegyesület lányai mutatták be produkcióikat, akik már régóta állandó fellépői a majálisnak. A mazsorettesek színes műsorát a közönség óriási vastapssal jutalmazta.

A Virtus Majorette Sportegyesület állandó fellépői a majálisnak
A Virtus Majorette Sportegyesület állandó fellépői a majálisnak
Fotó: 24 Óra

A fellépők mellett természetesen a gasztronómia is helyet kapott, a szokásos május 1-jei finomságok mellett kézműves termékekkel is találkozhattak a látogatók. Különleges mézek, kézzel készített ajándéktárgyak és használati eszközök. Ki ne használná vagy emlékezne a fonott bevásárlókosarakra! Vesszőből készült fonott termékek széles választéka is helyet kapott a Csónakázó-tó partján. Csavajda Péter kosárfonó Dunaföldvárról érkezett Tatabányára, ráadásul a helyszínen szintén készített kosarakat.
– 2005 óta foglalkozom fonott áru készítésével, a balesetem után mélyültem bele ennek a hivatásnak a fortélyaiba. A legkelendőbbek a bevásárló és a gyerek kosarak, de szeretik a kenyeres kosarakat is – árulta el lapunknak Csavajda Péter, aki nem először jár Tatabányán portékáival, ugyanis évek óta a Bányásznapra is nagy örömmel érkezik.

Csavajda Péter fonott portékáival érkezett a majálisra
Csavajda Péter fonott portékáival érkezett a majálisra
Fotó: 24  Óra

A szervezők külön a legkisebbekre is gondoltak, Endrődi Ági és a Fellegjárók gyermekkoncertjét élvezhették az aprótalpúak.
Természetesen a rendezvény egyik leglátványosabb pontja idén is a hagyományos májusfa állítás volt. A színes szalagokkal díszített májfát az Emmer Róbert vezette Tatabányai Bányász Táncegyüttes táncolta körbe.

A programok sorát a Mostjó Zenekar koncertje, majd a Midlife Crisis Party Zenekara zárták, akik fergeteges hangulatot varázsoltak a szerdai nap végére, ezzel teljessé téve az idei majálist Tatabányán.

De, vármegyénkben több helyszínen is várták a látogatókat május 1-jén, színes programokkal vagy éppen sportrendezvényekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában